петък, 28 ноември 2008 г.

НОВА ГЕНЕРАЦИЯ "ПАТРИОТИЧНА ПЕСЕН"

Поздрав от Димитър Воев посмъртно

12 коментара:

Rosen Hinkov каза...

Здравей!
Аз не съм ного фен, на „Нова генерация„ но все пак може и да ги слушам по някога, поне заради патриотизма. Но ми се ще да те питам нещо, колкото и да е нескромно. Как си качваш тези клипчета? Какъв е начина? Стига отговора да не е търговска тайна, ще се радвам да разбера.
Благодаря предварително

8 zh Team каза...

Ами във VBOX си избираш песента, а отдолу има една опция добави в сайта си. Като я избереш, ти се дава HTML-код, който трябва да копираш в блога си, където има опция за редактиране на HTML-код. Ако не е ясно, скайпът ми е Saumi, мога да обясня по микрофона.

Rosen Hinkov каза...

Aха, разбрах! Благодаря ти за отзивчивостта, но всъщност имах предвид за клипчета от youtube където става малко по сложно, но вече се оправих. Може да видиш, ако искаш. По начало VBOX при мен е много бавен, едно парче от 3 мин. го гледам 13, без рекламите, само с прекъсванията!!! Благодаря ти още веднъж.
П.С.
Saumi, значи!!! Ще го запомня.

Анонимен каза...

Здравейте Златина!Някак си,преминавам ту на ти,ту на вие...,,Нова Генерация,,никога не са ми били любимци.Израстнах с музиката на Сигнал,Щурците и Дияна Експрес.Така или иначе Рок музиката и блусът ме ,,хванаха,,от момента в който ги чух.В този смисъл сам съм си изградил музикалната култура.Слушането и предпочитанието на точно определен вид музика има връзка и с културата на човека като цяло.Няма примерно как да си бунтар и да слушаш чалга.Чалгаджийницата носи по течението без съпротива.Тъжното е,че покрай мен почти не останаха хора,слушащи ,,моята,,музика...Все се питам,толкова ли консервативен тип съм та нищо друго не прослушах..?Обаче никога не съм съжалявал за тоя си избор,защото той ми е идвал винаги,,отвътре,,.Хубаво е,че в това пространство има хора като вас!Лек ден...haralanov.blog.bg

Tsaneva каза...

Нова Генерация са за мен едно от най-големите явления(а и единствено по рода си) на българската музикална сцена. Искрено се зарадвах да музикалния ви избор, както и на самата песен, която ми е любима от творчеството на Воев. Чели ли сте книгата, издаденa посмъртно,"Поздрави от мен боговете"?

8 zh Team каза...

Най-после един човек да ми сподели вкуса. И аз се радвам.На мен не ми е най-любимата песен на Нова Генерация, но ми се стори много намясто в контекста на събитията и развитието на всичко наоколо напоследък. Не съм чела книгата, но ако я имаш и ми я дадеш с удоволствие ще я прочета (ако забележиш, че съм депресирана, недей, че може да има непридвидими последици).
Радвам се, че попадна тук и ти желая много успех на изпитите!

Георги Грънчаров каза...

Нова Генерация... Култ! Чак не мога да си представя, че подобна музика е правена в онези години!
Случайно да имаш нещо общо с поета Иван Коев?

8 zh Team каза...

Не, нямам общо с Иван Коев, но бих научила нещо повече за него, не бях чувала това име.
Що се отнася до музиката, за онези години не беше чак толкова невероятно да се прави подобна музика, тогава все още имаше рок и среда, в която да вирее. Сега няма за съжаление, затова изглежда необичайно, може би.

Борис каза...

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Борис каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

привет, хи хи

Анонимен каза...

Класс, Браво, ваша мысль великолепна