петък, 14 ноември 2008 г.

Въпросник

за установяване произхода,

идентичността и функциите на партия „Лидер”

(всъщност не вярвам в Дядо Коледа, но се опитвам да повярвам)

 

1. Кога се състоя другарската разпивка на енергетиците, довела до създаването на "Лидер”, кой присъства на нея и какъв алкохол бе сервиран?

2. Защо от биографиите на лидерите на "Лидер" изчезна дългогодишният мениджърски (пардон, тогава беше управленски) опит в най-високите етажи на БКП? Може би когато в преходно време са ги назначили по най-високите етажи на енергийните предприятия са имали предвид точно този им опит и са пренебрегнали липсата на друг.

3. Как горепосоченото кариерно развитие може да се свърже с ориентацията към пазарна икономика, насърчаването на предприемачеството и лоялната конкуренция, които ще утвърждава партията? Кога в човешкия живот настъпва тази ценностна преориентация? (Отговорът на този въпрос може да ми помогне да повярвам най-после в Дядо Коледа)

4. Какви функции изпълнява „Лидер” спрямо БСП? Резервни?

5. Какви са причините за настоящия развой? Сблъсък на интереси с партията – майка? Изграждане на мъченически имидж тип „Ходорковски”? Опасен енергиен завой  на запад? Прокуратурата изведнъж заработи?

 

Всъщност защо ми е Дядо Коледа? И така ми е добре. Поне няма да се разочаровам, ако няма подаръци по Коледа.

 

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте!Докато чета написаното от вас се сещам за нещо...Не ви ли прави впечатление,че всеки новопоявил се политически субект,бърза да се самоопредели като дясно-центристки.Карай,че по отпосле започват да се случват едни други неща.Така беше и с НДСВ(зер юпитата,западни възпитаници,а т.нар.Народен Съд ликвидирал Принц Кирил)и с Атака(с кандидатура за членство в ЕНП)и с ГЕРБ(Десен бил щото комунистите убили дядо му).Не съм фен на конспираций и конспиративни теорий но,ако въобще може да се говори за политически живот в България то той е като игра на карти на сляпо.Всичко е привидно.Обявил се за десен-участва в ляво управление(и то като министър на финансите).Това отчайва!Обезмисля Политиката и Политическото.Нямам никакво съмнение за Лидер,Ковачки и за изкуствено създаденото,,Движение Напред,,...И ми е все едно дали Те или ДПС ще са коалиционен партньор или,,балансьор,,в следващото правителство.Загубихме България!!!Онази България,която мечтахме преди 19 години!Благодаря ви и за съобщението...haralanov.blog.bg