понеделник, 6 юли 2009 г.

ЧЕРВЕНАТА ЛАТЕРНА


Мнозина се чудеха, защо точно преди изборите Станишев остави секирата да сече ефира, вместо да го използва за дебат с опонентите. Най-вероятно, защото изненадан от поредната изцепка на коалиционния партньор Доган, е предусетил възможното развитие на нещата и се е оттеглил с партийния щаб, за да обсъди реториката на червената латерна при план Б. Както вече чухме, това е реториката на жертвата. Доколкото във фразеологията на социалистите присъства поемането на отговорност, то е най-вече по отношение на политическия противник, който трябва да я поеме. А ние трябва да знаем:

- Те не са жертва на спрените по тяхна вина еврофондове.

- Не са жертва и на некомпетентното си и крадливо управление, което задълбочи и ще задълбочава още ефекта от икономическата криза.

- Не са жертва на насилието, което упражниха срещу мирни граждани през януари. Дори според Румен Овчаров техни младежи били бити, кога и къде, от кого, май никой не видя.

- Не са жертва на неработещата съдебна система или по – точно работеща под техен натиск.

- Не са жертва на заложения от самите тях капан на мажоритарния вот и на собствената си брутална предизборна кампания.

Списъкът е дълъг. Той обаче няма да бъде попълнен от тях. През следващите дни, месеци, навярно и години от червената латерна ще слушаме следното:

- Те са жертва на безпрецедентната негативна кампания, водена от опозицията цели четири години.

- Те са жертва на световната икономическа криза и непопулярните мерки, които трябваше да предприемат.

- Жертва са на прекалено рестриктивните мерки от страна на ЕС.

- Жертва са на необмисленото поведение на коалиционния партньор от ДПС.

- Не на последно място, жертва са и на безпрецедентното купуване на гласове и изборния туризъм.

Този списък също ще се разширява с течение на времето. Тепърва ще слушаме гласа на червената латерна.

снимка: www.lindau.de/kultur/bilder/Drehorgel.jpg


5 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте,Златина!
Въпреки резервите си към ББ,няколко неща от изминалите Избори ме удовлетворяват!А именно:Сравнително високата избирателна активност!Катастрофата за БСП!Аут на Доган и ДПС от Властта!Политическата смърт на Крадлив дедо и НДСВ!Неуспехът на Олигархично-подставения Лидер!Поздрави!haralanov.blog.bg

8 zh Team каза...

И аз се радвам за НДСВ и Лидер. Пък и за другите. Пръснаха сума пари са надеждата да си ги върнат с пъти, при това пак на наш гръб, но им излезе крива сметката този път.

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Тези никога не са си признавали грешките. Нали на времето един партиен поет беше писал, че Партията е права дори когато сгреши (учеше се тази тъпотия в училище!).

8 zh Team каза...

Вече могат само да си дрънкат. Лошото е, че целия този запис го чух няколко пъти още първия ден. Дано скоро измислят нещо ново, че ще ми втръсне. А най се надявам след още 4 години да не минат 4 процента и да си идат безславно като Симеончо.