петък, 3 юли 2009 г.

КОГАТО ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА СТАНЕ ПО - САТИРИЧНА ОТ САТИРАТА


Може би следва черният хумор.

Вчера, когато чух за поредната изобретателност в търговията с гласове - наркоманските дози, реших и аз да напиша нещо по въпроса. Щях да предложа гласовете на семейството си срещу капачки за буркани „Роси” и 50 кг захар за компоти и домашна гроздова. За да подобря обзавеждането си с бяла техника, бих организирала и бабичките от блока, които са преобладаващото население наоколо. Понеже стана късно, отложих за днес. Днес обаче действителността ме застигна и задмина. Оказа се, че и един плаж върши работа. Дори за джапанки и бански стана дума. Също така обаче ми припомниха и един факт, който бях забравила или изобщо бях пропуснала - капачките за буркани изобщо не били новост, тъй като явно предчувствайки какви ще ги сътвори партията й, през 1995г. Клара Маринова ходела да агитира с капачки и олио. Че да се готвят хората за дългата, студена и гладна Жан Виденова зима. Та оттам излязъл и прякорът й Клара Капачката.

Жалка картина! Жалкото е, че хора, които нямат и представа, че въобще има избори, накрая ще определят бъдещето на други, които ги е грижа за развитието на страната им, на децата и семействата им.

Друго, което прави впечатление е, че съобщавайки за тези случаи, медиите не назовават партията, която го прави, тя винаги е „определена политическа сила”. Невинна до доказване на противното. А кой има интерес да го докаже? Купувачите или продавачите? Дори при единствения случай на присъда почти през целия ден новините пак повтаряха „определена политическа сила”, преди да се престрашат да съобщят, че става дума за ВМРО и РЗС. Освен това, вече конкретно определената политическа сила напълно се разграничи от търговеца и излезе, че той бил проявил самоинициатива.

А всички рекламни клипове завършват с „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

Забелязвам, че напоследък стана много модерна думата „безпрецедентно”. "Безпрецедентна криза", „безпрецедентна търговия с гласове”.

Безпрецедентна държава - членка на ЕС.

Снимка:http://www.sezambg.com/bg/Products.aspx?Action=ListCategory&CategoryID=5&LeftCategoryID=891


11 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

А в Ихтиман някога се издъниха с капачките - взели, че ги раздали на циганите. Ама циганин компоти прави ли!? Голям майтап.

8 zh Team каза...

все за нещо са ги разменили, то при тях празно няма

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Сигурно; и крайният резултат е пак кебапчета и бира. А моят късмет никакъв го няма - за 19 години никой и с едно кюфте не ме удари по устата!

8 zh Team каза...

направи се да изглеждаш по-прост и може да се получи

САНДО каза...

Утре и аз ще се позавъртя покрай посолството в Париж да видя дали няма някой да предложи нещо. Но се съмнявам... Те затова и ни мразят нас, емигрантите - няма как да ни купят. А дори и да опитат, ще им излезе много солено и няма да имат кяр.

8 zh Team каза...

и за теб важи горният съвет - направи се на бедстваш емигрант, спящ под мостовете и да видим какво може да предложат

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Добър съвет, но късно: всичко вече е изядено. Но на следващите избори ще взема да се направя на Мунчо...

8 zh Team каза...

свържи се с ДАНС да ти сложат микрофон, че те горките иначе никак не могат да се справят

Анонимен каза...

Безпрецедентно ще е и това,което ще се случи след Изборите!Гоце Първанов пак ще е архитект на Правителство между ГЕРБ,БСП и ДПС!Вижте интервюто му от днес пред в.Труд!И ако това е държава от ЕС-здраве му кажи!Отвратително е!haralanov.blog.bg

8 zh Team каза...

Той историк беше май, не архитект. Тоя път няма да стане на неговата.

Анонимен каза...

много интересно, благодаря