петък, 24 юли 2009 г.

ХУБАВА РАБОТА, АМА БЪЛГАРСКА


Демократично настроената общественост имаше само няколко часа да се порадва на реално очертаващата се възможност, мафията на ДС- агентите да престане да ни управлява. Не би. Както казва народът "Хубава работа, ама българска". С други думи и да искаме да свършим една работа добре, накрая я прецакваме. Но за народопсихологията може да ви разкаже по – добре самият хан Тервел. Той ги знае тия работи.

В крайна сметка пък свикнали сме си. То и в Германия мислеха, че са натикали ченгетата от Щази в миша дупка, ама се оказа, че цели 17 000 все още мишкували из държавните служби.

Онова, което е по-обезпокоително обаче, е начинът, по който Генералът обоснова назначаването на Божидар Димитров на тази длъжност. Ако то е признак за бъдещия стил и метод на управление, ще е жалко, защото именно против това гласуваха хората, които го избраха. Защото като мотив от първостепенна важност той изтъкна не личните качества на професора, а приятелската му подкрепа в трудни моменти, на която се чувства задължен да отвърне по някакъв начин. А начинът е да създаде някаква там канцелария, на която явно той самият не отдава голямо значение, но която други едва ли не от инат не искат да приемат. Едва когато интервюиращата го журналистка настойчиво измоли да се назоват и някакви други мотиви за това оспорвано назначение, освен другарската преданост, той се сети и за 30те книги, за телевизионното предаване и всенародната любов към историка.

Толкова с надеждите за нов морал.

Друго, което създава тревожното усещане за поредно прецакване, е, че сякаш за Борисов всичко все още е една игра. „Какво като не го подкрепят”, „Ще им върна мандата, пък да си правят нови избори”. Явно все още опиянен от играта на надмощие, той не си дава сметка, че зад тези 10, 15 или колкото са там депутати от останалите десни партии, стоят хора, чиито интереси се представляват в парламента. Стоят българи, които също гласуваха за промяна на досегашния модел на управление и искат или не, сега очакват именно от него тази промяна. А не игра на власт.

снимка: : http://gong.bg/uploads/news_images/200812/photo_big_63389.jpg

1 коментар:

Анонимен каза...

ГЕРБ от самото си начало,беше един медийно-корпоративен проект,който целеше изместване на Дясното и лигитимирането на ,,Новото Дясно,,като истинско.За мое съжаление този проект успя.Сякаш напълно изчезна политическото за сметка на популисткото.Попитайте някой,който е гласувал за ГЕРБ,кои са причините да го направи.Отговорите са от нелепи-по нелепи.Четири години още ще си караме,за да може в последствие пак ,,лявото,,да се яви като алтернатива на ,,статуквото,,.Тъжна работа...Ако пък освен дотогава не се е появила нова ,,антисистемна партия,,която да обере пак повечето гласове.haralanov.blog.bg