петък, 27 февруари 2009 г.

ПРОГРАМА ЗА АКТИВНО СТАРЕЕНЕ


Някъде из Теорията за световната конспирация (ТСК), която има сравнително поравно поддръжници и опоненти, оред една от най-од, а имееттотории на съвременооссе твърди, че има висши държави и нации, за които останалият свят е просто едно поле за провеждане на експерименти, имащи за цел още по-голямото им усъвършенстване и облагородяване. Един от тези експерименти има за задача  да установи, кои фактори в човешкия живот водят до по-бързото и активно стареене на индивида, за да може те да бъдат по възможност предотвратени или поне сведени до минимум. Този експеримент всъщност тече отдавна в много страни, за да може да се проследят нещата в развитие. Според ТСК една от избраните за провеждането на експеримента страни е именно България.  Ето някои от основните му етапи и методи: 

Наблюдават се основно индивиди, родени и израсли в индустриални райони, като особен приоритет имат селищата с енергийни предприятия (ТЕЦ-ове). Местната управа бива убедена да проведе т.нар. „скрийнинги” (изследвания) на респираторни и белодробни заболявания, без обаче да има правото да реагира на резултатите. Така се набавят достоверни сведения за влиянието на индустриалните замърсители върху човешкия организъм.

В социално-икономически план се следи за поддържането на ниско ниво на средната заплата, занижена покупателна способност и малки шансове за миграция в рамките на  отделните социални групи. По доходи съществуващата средна класа, съставена предимно от хора, получаващи средната за страната заплата, може да се сравни с относително маргинализираните обществени слоеве в европейските страни, към които се числят най-вече безработни от малцинствените групи. Към факторите, спомагащи активното стареене спадат също засилващият се стрес, предизвикан от неблагоприятните условия на труд, недостатъчната и неефективна почивка на трудещите се и нарастващата безработица.

Здравеопазването е организирано по доста сложен и непроницаем дори за участниците в системата начин. Целта е да се затрудни достъпа на индивидите до качествено лечение, така че в крайна сметка да се провери как действа естественият подбор в съвременни условия.

На практика съществува пенсионна  и социално-осигурителна система, но това всъщност е само формално, тъй като доходите, които активно остарелите вече граждани получават, ги приближават до естествения завършек на земния им път. Според ТСК социално -осигурителната система съществува, за да оправдае съществуването на министерството, което я ръководи и да го издържа. За да подобри имиджа си, това министерство въвежда редица мерки, особено преди избори, които да убедят гражданите, че то функционира и извън себе си. Последната такава мярка се нарича "Програма за активно стареене" и кой знае защо наименованието й съвпада с една от концепциите на ТСК.

Според противниците на ТСК тя е теория, която служи за оправдание на много безчинства в съвременния свят. Масовото й разпространение създавало у хората убеждението, че е безсмислено да се съпротивляват срещу тези неправди, защото те зависят от висшите сили, участващи в конспирацията. Нагледен пример за това е и слухът, свързан с Програмата за активно стареене.

14 коментара:

Колев каза...

Уважаема г-жо (г-це),
Програмата трябва да бъде не за "активно стареене"(казано на български - активно и бързо движение към смъртта, а аз самият съм на 60 г.), а за "Добавяне на години към живота и живот към годините". Мисълта не е моя, а на СЗО и е с почти 30 годишна история.За жалост нашите чиновници зле четат или зле разбират международните документи, но иначе умеят да компилират неща, които не са разбрали. Ползвам се от случая да Ви честитя Баба Марта и да Ви пожелая здраве, щастие и късмет.
Доцент Николай Колев, д.м.

8 zh Team каза...

Благодаря за пожеланията и за уточнението. Запозната съм с това, че съществува такава програма на СЗО и не се хващам дребнаво за терминологията, макар че терминът би могъл да се преведе по-удачно. Каквито и документи да компилират и тълкуват, отношението на практика е близко до геноцида, там е проблемът.
Поздрави и на вас и приятно прекарване на празничните дни!

Rosen Hinkov каза...

Това наистина звучи като виц „програма за активно стареене„ Двусмислието почти липсва. Буквално, смисълат е че въпросното министерство помага на хората по бързо да остаряват и следователно по бързо да умират, и да го оттърват, министерството, от грижите/безгрижието/ за себе си.
Което и казваш всъщност.
Какви майтапчии брее.

8 zh Team каза...

Действително има такава програма на на СЗО - Active Aging се нарича, но преведено на български и поставено в нашите условия си е жив цинизъм, а мерките на министерството да праща старците посред зима на море, при това само някои от тях са направо абсурдни, на фона на факта, че само част от тях ще получат уж планираното увеличение на пенсиите. Абе въобще, поредната простотия! Наскоро чух една неграмотна циганка да вика на "Социални грижи" погреша "Слаби грижи". Направо уцели десятката без да иска.

Анонимен каза...

Здравей,Златина!Какво ви става напоследък, но ти и разни мои приятели сте станали твърде апокалиптични.Може и да греша!Така да ми се струва!Не знам...Все пак,Сърдечни поздрави от мен!haralanov.blog.bg

8 zh Team каза...

Поздрави и приятно прекарване на празниците!
Вероятно заради написаното така ти се струва, разбира се, може би е леко пресилено за въздействие. Но според мен не е далеч от действителността, като изключим художествената измислица.

Милко Георгиев каза...

Да, има конспирация и СЗО е част от това дело. Разбрах статията и хипотезата има основание в световен мащаб. Но в българия има допълнителни фактори, които са си определено местни. Тъй че се поусмихнах на тия ТЕЦ-ове и прочие ;-)

8 zh Team каза...

Сега забелязах коментара, понеже публикацията е отдавнашна. Всеки текст явно си има свой живот, независим от създателя му. По принцип съм против тези мистериозни конспирации,използвала съм я иронично. Според мен, както съм и написала, подобни слухове създават пасивност в обществото-защо да се съпротивляваме, след като нищо не зависи от нас, управляват ни по-висши сили.Помня, че като писах този текст основното за мен беше обидно лицемерната загриженост на държавата за възрастните и изобщо за здравето на хората. Тогава се беше появила на родна почва и тази програма.

Анонимен каза...

[url=http://cialitadacip.org/staxyn.html]cialitadacip.org/staxyn.html[/url] http://cialitadacip.org/staxyn.html

Анонимен каза...

[url=http://cialitadacip.org/staxyn.html]cialitadacip.org/staxyn.html[/url] http://cialitadacip.org/staxyn.html

Анонимен каза...

[url=http://cialitadacip.org/staxyn.html]cialitadacip.org/staxyn.html[/url] http://cialitadacip.org/staxyn.html

Анонимен каза...

[url=http://cialitadacip.org/staxyn.html]cialitadacip.org/staxyn.html[/url] http://cialitadacip.org/staxyn.html

Анонимен каза...

[url=http://cialitadacip.org/staxyn.html]cialitadacip.org/staxyn.html[/url] http://cialitadacip.org/staxyn.html

Анонимен каза...

[url=http://is.gd/lU9EC5][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/idmacsumpmar]Basta Spion Telefonens Programvara For Iphone[/url] [url=http://spymobilekovc0826.carbonmade.com/projects/4789156]Spy Mobile Phones Software Free Download[/url] [url=http://archive.org/details/tiovaraper] Handy-tracking-app Fur Blackberry [/url] [url=http://archive.org/details/storeraplec]Handy Gps Apps[/url] [url=http://archive.org/details/seclockgevsi]Controle IPhone App[/url] http://archive.org/details/landlereda analyseur d'utilisation telephone mobile Windows Eazy espia de celulares gratuit en ligne phone tracker uk maken van wireless spy camera uit mobiele telefoon spyphone Android 1.0.17 logiciel de surveillance de telephones portables messagerie texte Spion Kamera video ansehen Anweisungen
Telephone Espionnage Essai Gratuit
Spion Kamera Brille
Je Pense Que Quelqu'un Espionne Sur Mon Telephone Portable
http://www.tivipro.tv/societe.php?client=3446 http://azmet.com.ua/gb/index.php?&mots_search=&lang=&skin=&test= http://www.xanga.com/?xm=0&type= Bluetooth mobiltelefon spy nedladdningar gratis proef spy software mobiele telefoons koopt GSM spy buy cell phone spy software equipamento de espiao para celular
[url=http://arcadboymugen.webs.com/apps/profile/109034678/]Aplicaciones De Espia De Telefono Celular Android[/url] [url=http://larmuk.webs.com/apps/profile/109034678/]Buy Mobile Spy Online[/url] [url=http://archive.org/details/seclockgevsi]Software Espia Gratis Para Celular[/url] [url=http://purchaseraspberryketone.webs.com/apps/profile/109034678/]Buy Mobile Spy Online[/url] [url=http://archive.org/details/recagucktee] Celular Espionagem Detecao De Software [/url] http://archive.org/details/threatumgatent software de seguimiento de numero movil telefono celular espia app para blackberry Du kan spara mobiltelefon gps