четвъртък, 30 април 2009 г.

ЦИГАНСКИ НОМЕРА





Да ме прощават братята роми, но използвам този израз не за да обидя етноса им. Някак от само себе си изникна. Изразът е станал нарицателен за постъпки, лишени от последователност и характер. Хората ги правят, като се нагаждат към ситуацията и се стремят да извлекат максимална полза от нея. В името на това те са готови да зарежат всякакви принципи, да лъжат, да не спазват обещания, на другия ден да отстояват напълно противоположна позиция на днешната.

Тези номера, разбира се, често ги правят и българи. Питайте Пламен Юруков.

Привържениците на демократичните сили, които преживяха възхода и падението на СДС и напоследък предпочитаха да си направят пикник в изборния ден, най-вероятно щяха да се разходят на тези избори до урните. Без ентусиазъм и без особени надежди. Просто защото знаят, че това е начинът да измъкнат страната си от примката на едно мафиотско управление. А също и защото от останалата опозиция лъха твърде силно на полицейщина, диктат и липса на професионализъм, за да бъде подходяща алтернатива.

Сега обаче едва ли биха отишли до урните, за да подкрепят някой, който върти цигански номера.

Накрая обаче на всички ни ще остане да пием едно студено кафе и да чакаме до следващите избори да се оправим, т.е. да ни дооправят (ако има още накъде).

2 коментара:

Ivan Hristov каза...

¨Накрая обаче на всички ни ще остане да пием едно студено кафе и да чакаме до следващите избори да се оправим, т.е. да ни дооправят (ако има още накъде).¨
Izwinqwajte za latinicata, no ne moga da razbera kakwo iskate da kajete. Ako moje da ste po-qsna.
Blagodarq!

8 zh Team каза...

намек за бизнеса на Юруков - "Спетема кафе"