четвъртък, 18 декември 2008 г.

ХИГИЕНИЗИРАНЕ


Днес председателят на парламента с вид на „ощипана мома” (цитирам Румен Петков) отправи призив към зоркото око на СЕМ да следи за хигиеничността на медийното пространство. Какво точно е провокирало тази реакция не е ясно, след като официалните печатни и ефирни медии и без това са доста хигиенични, а и сами бдят за чистотата си. Но съвършенството винаги е една далечна цел.

В подкрепа на този виден държавен авторитет призовавам и аз към хигиенизиране. Все пак ще посрещаме Коледа, нека се пречистим! Как да стане това ли? Ами нека всеки се върне назад към писанията си и да огледа с какво е накърнил доброто име на една или друга държавна институция или персона. Аз например ще се опитам така да преработя такива случайни писанки, нелеп продукт на лошо настроение, че да бъдат в съзвучие с официалната представа за чистотата. В края на крайщата това е едно добро упражнение по стил.

 Държавата, нейните институции и представители не са длъжни да отстояват авторитета си, той им е даден свише и не може да се оспорва с някакви популистки цели, както се опитват да правят това разни защитници на раково болни, кандидати за ин-витро, разпуснати зърнопроизводители и пр. и пр. Да не говорим за недообразованите научно, но компетентни в сферата на греха студентчета, които се оставят да бъдат политически манипулирани от врага. Да не говорим за …. То май не остана за кого да не говорим. Както каза министър Миков, милиционерите сами са си избрали държавната служба, следователно са се съгласили с възможностите й. По аналогия вие, драги съграждани, сами сте си избрали държавата, така че трябва да се примирите с нейните възможности. Следователно: Пуснете душа!

Имам и друга идея: Усилено се носи слух, че до месец ще бъде пуснат в мрежата сайт на др. Станишев – stanishev.bg / не ru, да не сбърка някой!/. Ако някой не се чувства достатъчно чист, нека посети там мистър Клийн и да сподели доброжелателни мисли.

Успех!

6 коментара:

Анонимен каза...

От утре 10 дни няма да съм в бегето.Това поне за мен е напълно хигиенизиращо.От време на време,наистина не е лошо човек да избяга нанякъде.Да не цапа ушите,очите и сърцето си с Гоцета,Станишевци,и всички други като тях!Весела Коледа в аванс!haralanov.blog.bg

8 zh Team каза...

Приятно изкарване!

Rosen Hinkov каза...

Ехеее, предния коментар ми хареса повече, къде си се отвяла бре. И не се гневи толкоз, полза никаква,позволени са и удари под пояса– псувни,среден пръст,някой къч,замерване с бутилки...такива работи

8 zh Team каза...

Да се гневя ли? Сторило ти се е нещо,не че няма защо... Ама тоя мишок наистина трудно може да ме разгневи. Вчера го гледам по една телевизия на студентския протест, скрил се сред една купчена гавази и понеже е дребен, не се вижда между тях, само се чува как нарежда нещо по някакъв микрофон с монотонния си глас, а отпреде му викат "Оставка!". Е, как да се ядосаш ...Изобщо голяма шушумига, ама тръгна и той да се прави на голям мъж.

Анонимен каза...

Златина,привет!
Когато се върнеш,макар и за кратко,в БГ,шокът е страшен...
И човек търси някакво спасение в личното си пространство - за мен в случая това е новата ми книга с романи,писани преди 25 години. Но е тъжно,когато виждаш и усещаш и с кожата си,че и твоето,и следващите БГ поколения са обречени...Просто това е истината - ние сме на светлинни години като манталитет,а и като стандарт на живот от нормалните страни. Ние просто сме,както пише в своя блог Яна Боянова,"страната на падащите камъни"...
И това страшно овчедушие! Онзи ден "Шан-з-Елизе" бе залят от протестиращи гърци,които бяха издигнали лозунги от рода на" Французи,как се живее със 700 евро заплата?"
А днес,в една софийска баничарница,две възрастни женици през плач ми споделиха,озъртйки се от страх,че те сами првят,пекат,продават и чистят помещението за заплата от...60 лева,тоест 30 евро.../ А храната в Париж вече е по-евтина от тук,да не говорим за качеството...- б.м./За какво да пише човек,за какво да говори - БГ просто е някаква губерния,със смачкан и уплашен народ...Тъжно,страшно,Златина,но факт...Затова и моят състудент и Ваш колега от Стара Загора,изящният преводач от френски Марио Добчев, за нищо на света не иска да се завърне,затова и моят герой Чочо от Провадия казва в книгата ми "BG емигрант в Париж",че по корем ще лази,но не ще влезе отново в кочинката...
Да,това е,Златина...
И все пак - ВЕСЕЛА КОЛЕДА и ПО-ДОБРА НОВА ГОДИНА! Дай Боже!
С поздрав:
Димо Райков
dimoraikov.skyrock.com и ДИРЕКТНО

8 zh Team каза...

Здравейте и благодаря за пожеланията! Аз също желая весели празници и успехи през новата година!
Прочетох за Вас и романите Ви и при възможност ще се запозная с тях. Пожелавам Ви да бъдат оценени и тук така, както разбирам са били приети във Франция.