четвъртък, 8 октомври 2009 г.

ПРОКУРОРСКИ ПРИЗИВ: НАСАМ, НАРОДЕ! СЛИВИ ЗА СМЕТ!









Никой не обича, особено пък българинът, да му казват как да си върши работата и да му дават акъл. Това вече взе да ядосва и обикновено спокойния главен прокурор. Ту медии, ту разни бандюги или пък партийни централи ръчкали прокуратурата да се самосезира за щяло и не щяло. Я за Куйович, я за Румен Петков. Раздразнен от това внимание, първо, чрез говорителката си, Стелиана Кожухарова, а после и самият той, Велчев, ни призова да си изпълним гражданския дълг и ако имаме информация, да му я споделим. Отначало схванах само противоречието в този жест- уж от една се оплаква, че му досаждат с претенции, пък от друга ни вика да му досаждаме. Върви, че ги разбери тия юристи, все извъртат нещата, както им дойде! После обаче се почувствах истински поласкана като гражданин. Щом казва, че ще вярва на нас, а не на горепосочените източници, значи най-после някой в тая държава ни поставя по-горе от политиците и престъпниците. Евала!

Само дето ми се вижда леко проблематичен този метод на действие на прокуратурата. Първо, никой не уточни, нито говорителката, нито Борис Велчев, дори да си изпълня безкористно гражданския дълг, ще получа ли поне свидетелска защита срещу това. Понеже все пак ще се набутам между доста големи шамари. Второ, което засяга самата прокуратура: как ще се защити от набезите на разни любители - криминалисти, които цял живот жадуват за подобна оферта и чакат да настъпи звездният им миг? Преди няколко месеца, например, студията на всички национални и уж отговорни телевизии бяха обиколени от една учителка, която упорито настояваше, че имала сведения по случая Белнейски. Жената очевидно имаше някакви психични проблеми и може би това беше начинът й да ги реши, поне за известно време.

Аз например имам съсед, който се казва Муйо Муев и е единствен по рода си, проверих в телефонния указател. Колко му е да проявя въображение и да съзра роднинската му връзка с оня Муйович, дето все го разправят по телевизора. На ти тебе данни!

Затова на отправения и към мен прокурорски призив бих отговорила следното: както е много вероятно аз да получа в най-добрия вариант смет, така е много вероятно и Вие, г-н Велчев, да получите просто сливи. Или обратното, все едно.

снимка: izbori.btv.bg/.../news/thumb_300x225_1257.jpg


4 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Чакам с голямо нетърпение да видя как прокуратурата ще се самосезира по публикуваното от Едвин Сугарев и Атанас Чобанов за "Пещера" АД.

8 zh Team каза...

ами той нали каза - няма повече да се самосезира

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Разбрах го днес по-късно, вчера вечерта не можах да проследя всичките новини. С една дума: "На съда всичко е ясно, да влезе убитият!"

8 zh Team каза...

Именно, само не разбрах какво очаква ние да му кажем. Аз съм чувала истории всякакви за Румен Петков например, ама СРС-тата не бяха у мен, а у неговите подчинени и приятели.