петък, 18 септември 2009 г.

КАК ДА СИ ВЪРНЕМ ИЗГУБЕНИЯ АВТОРИТЕТ?

Предполагам много хора си задават този въпрос след конфликт с децата или колегите. Ами да питат нашия президент, да гледат и да се учат. Може пък някъде и да мине.

След дълга върволица от гафове, нашият бащица, който досега имаше такъв благ вид, изведнъж възприе един неприсъщ за него рязък тон. Очевидно наистина се тревожи за нас и иска да ни покаже, че не сме оставени на произвола на някакви некомпетентни индивиди, упражняващи върху народа разни усвоени тук – там икономически практики. Тъй като характерна за общественото мнение е неговата късопаметност, много вероятно е то да възприеме радушно този нов имидж. Особено разколебаният твърд електорат на Първановата партия. Тъй като той по естествени причини има проблеми с паметта, няма да му е трудно да забрави следното: Основно, това че този Франк Лойд Райд на политиката съгради и закриляше престъпното коалиционно управление, което не остави нито една сфера в живота ни незасегната и неупостошена. Твърдият електорат едва ли ще има нещо против продажната проруска позиция на Първанов, но пък за останалите и тя си е гаф. Някак незначителни на този фон звучат ловните развлечения, архарите, продължителната международна изолация, която го караше да посещава най-вече такива образци на демокрацията като бившите съветски републики. Тъй като се брои за президент на всички българи, не върви да му сложим на сметката изборната загуба. Но не пречи да си я имаме едно наум. И да й се порадваме. Сред най-новите постижения с негативен знак можем да припомним нелепата проява на загриженост при потъването на "Илинден", когато, за да блесне за две минути пред камерите, накара близо 40 измръзнали и ужасени човека да чакат го 2 часа. Да споменем и свикания ни в клин, ни в ръкав консултативен съвет по сигурността. И да го докараме накрая до прозорливия доклад за борба с кризата, който по думите на поръчителя мъдрите сиви глави в БАН са измъдрили още преди 10 месеца, когато всъщност цялото бивше правителство усилено ни убеждаваше, че криза в България няма. Интересно тогава, защо според Първанов България не била реагирала навреме на икономическата криза. Изглежда като много други доклади в тромавата и безплодна бюрократична система на социалистите и този „спасителен” план е събирал прах по бюрата на съответната служба, в случая БАН. А какво ли щеше да бъде, ако го бяха приложили? Истински икономически оазис щеше да е България!

Нека самият доклад обаче остане предмет на специализиран спор. За лаиците и специалистите в други области интересен е маниерът, с който Първанов реши да го наложи : "Дали ще бъде реализиран този доклад, решавам аз – президентът". Казах!

Кратко, точно и ясно.

Татковците, които в резултат на непоследователни възпитателни мерки са позагубили авторитет пред чедата си, да грабват каиша и да ги почват!

А политолозите да информират електората /или по – добре първом самия Първанов/кои правомощия на президентската институция ще му позволят, спазвайки конституцията, да изпълни заканата си.

Снимка: image.novinitepro.bg/.../Apr2009/60245370.jpg

2 коментара:

Анонимен каза...

Здравей,Златина!
Чудя се как ще го изтраем този идиот,по стечение на обстоятелствата и Президент на България,още две години..?
До тогова ще са се случили толкова неща...Предполагам,че като своя колега,товарищ Путин и той ще си сложи свое протеже на поста си.Както между другото беше и със Суека Станишев.Бъди здрава!haralanov.blog.bg

8 zh Team каза...

нещо взе да си изпуска нервите