петък, 4 септември 2009 г.

БРЪМБАРГЕЙТ В МВР. КОЙ КОГО?


Съвсем излишни се оказаха всички парламентарни и извънпарламентарни вопли за законосъобразното използване на СРС-та, за следенето на интернет - трафика и прочее ограничаване на индивидуалните свободи. Щом като старото МВР- куче каже да се пуснат бръмбарите, значи всичко е ОК. Какво тук значи някакъв си параграф?

Какво ли си е мислил печеният старозагорски комисар Тончо Михайлов, като е затворил проверяващите го министерски инспектори насаме с евентуалните им малки мръсни тайни и доверените бръмбарски ушички?

Нещо такова ще да е: „Ще се изпонапият вечерта и ще напсуват министъра”; „Ще ги понапия вечерта, те пък ще си поканят компания и ....”.

Варианти колко щеш, все нещо ще изскочи, с което ще им излезе насреща, решат ли да ровят насам – натам из подредената му от години областна къщурка. До този момент жертви на добре оборудваното убежище са били все пак подчинените, а не шефовете му. Явно натискът от страна на новия министър обаче си е казал думата и изпадайки в паника, просто не е съобразил човекът докъде може да го доведе наглостта му. Не е лесна тя без приятелското рамо на R5. А какво беше навремето, ех!

Управленческите методи на въпросния комисар не са някаква новост и не будят изненада, само ни напомнят колко лесно се забравя. Преди около две години по централните новини на БТВ пуснаха репортаж за полицай, уволнен след като се е оплакал, че са го карали да работи ангария на МВР - хижата на връх Триглав. Макар, че станцията е в резерват Централен Балкан, а в последствие територията влиза и в „Натура 2000”, за облагородяването на обекта сериозно се копае и дълбае, изгражда се и ВЕЦ, за да е светло и топло на гостуващите МВР - шефове. За кулинарния им комфорт пък са изградени два рибарника, зарибени незаконно с някаква си американска дъбова пъстърва. На въпроса, защо е завъдена именно такава риба, след като е незаконно, Тончо отвърна, че тя сама си е доплувала. Бая зор ще да е видяла горката! Нанагорно им е дошло и на полицайчетата, дето са се потрудили там даром, та накрая решили да се жалват. БТВ-то пък реши да направи новина. Еднократно. Който чул, чул, в късната емисия такова събитие вече нямаше. Две години по-късно пък е напълно забравено. Интересното е, че когато се опитах да намеря нещо повече за този стар случай, мрежата се оказа изключително неуслужлива и ми отпусна само една страничка, което ми се стори малко странно. Все пак не вярвам да не е имало нещо повече в нароилите се напоследък информационни агенции и електронни издания, част от които не се поддават на политически контрол и натиск. А може би прословутата служба „Информационно обслужване” все пак е заработила някой надник с труд?!

Много се говори за трудната и неуспешна битка с престъпността. За това, че няма пари, няма бензин, няма коли, обувки, пищови и т.н. А може би първо трябва да се зададе въпросът: Кой е истинският враг на шерифа?

2 коментара:

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Ситуацията в МВР е май като при Гогол: "Мошеник мошеника язди и мошеника кара".

8 zh Team каза...

То май всичко ни е като при Гогол.