събота, 31 януари 2009 г.

GENOSSE SCHULZ, die Zigeunerin


от СТЕФАН ПЕТКОВ

(вече със собствен блог "Чушкопек" - http://stefanpetkov.blogspot.com/)

 На всички ни си е случвало, когато попрекалим със самочувствието си, да чуем „Умря циганката, дето те хвалеше”.

Дали е умряла или изобщо не сме я имали, не е от значение. Но пък добре си е да си имаш такава циганка. Ако не вярвате – вижте тази, която си има БСП – Genosse Schulz, шеф на групата на ПЕС(оглавците) в Европарламента. Най-ценното качество на Genosse Schulz не е толкова умението му да хвали, колкото в избора на момент да те похвали. Дори целият свят да твърди, че БСП се е провалила, дори вдругиден да ни изхвърлят от Европейския съюз, Genosse Schulz ще намери аргумент да похвали БСП.

Друго хубаво качество на Genosse Schulz е, че в трудни моменти идва от хиляди километри точно навреме, за да похвали БСП. Ако случайно не успее да дойде, на него му отиват на крака да похвали БСП.

И ще попитате: вярва ли си Genosse Schulz, когато хвали БСП? Най-лошото е, че си вярва.

Преди известно време бяхме наречени „Троянския кон на Русия” в ЕС. Това обаче съвсем не е коректно. Троянският кон отдавна е в ЕС и се нарича ПЕС. В нея най-радушно са приети всички бивши комунистически партии от Източна Европа. И нищо чудно – всички в ПЕС изповядват общи ценности – любов към Русия (справка Шрьодер – „Газпром”) и произтичащите от нея ненавист към свободния пазар, към НАТО и САЩ.

Послепис: Нарекох Шулц Циганката заради хвалебствените му умения, а не защото е един от ревностните защитници на ромите в Европарламента.

1 коментар:

Анонимен каза...

Толкова са ми противни и далечни и нашенските и европейските социалисти,че хич и не надавам ухо на тяхните сквернословия!haralanov.blog.bg